Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.
Návod na přípravu: Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 7 min a dalších 20 min nechte dojít.
(SK)
Zadná etiketa:
Tmavý bulgur je predvarená a nalámaná celozrnná tvrdá pšenica. Zrno sa vyčistí, uvarí, usuší a podrví na menšie kúsky. V českej kuchyni sa bulgur používa do plnky, karbonátok, polievok a ako príloha k mäsu.
Zloženie: Pšenica - stredne mletá. Môže obsahovať stopy zeleru.
Návod na prípravu: Bulgur dôkladne prepláchnite, zalejte vriacou vodou (pomer 2: 1, voda: bulgur), pridajte soľ a kvapku oleja. Povarte 7 min. a ďalších 20 min. nechajte dôjsť.
Výživové údaje ve/v 100 g výrobku:
Energetická hodnota |
1512kJ/360kcal |
Tuky |
1,0g |
-z toho nasycené/nasýtené
mastné kyseliny |
- |
Sacharidy |
78,1g |
-z toho cukry |
- |
Bílkoviny/Bielkoviny |
12,5g |
Sůl/Soľ |
- |
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%./ Skladujte pri teplote do 25°C, v tieni a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnost/Hmotnosť: 500 g
Minimální trvanlivost do konce/Minimálna trvanlivosť do konca:
Země původu/Krajina pôvodu: Turecko
Diskuze
V této diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky