Je označovaná také jako „plod dlouhověkosti“ nebo „ovoce radosti“ a je ceněnou součástí tradiční čínské medicíny. Používá se ve formě odvaru či čaje, kterému dodá specifickou chuť, po vyluhování můžete navíc plody sníst. Lze ji konzumovat přímo, přidávat do cereálních směsí, kaší či moučníků.
Příprava odvaru a čaje: Jednu lžíci plodů vaříme po dobu 10 minut ve 250 ml vody, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 15 - 20 minut vyluhovat.
Doporučené dávkování: max. 10 – 30 g (malá hrst) denně
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota |
1462kJ/349kcal |
Tuky |
0,4g |
-z toho nasycené
mastné kyseliny |
0,0g |
Sacharidy |
77,1 g |
-z toho cukry |
45,6g |
Vláknina |
13,0g |
Bílkoviny |
14,3g |
Sodík |
0,03g |
GMO free
Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Hmotnost: 100 g
Země původu: Čína
Diskuze
V této diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky