Jáhly vznikají z prosa odstraněním slupky z obilky. Jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Jáhlová kaše je vhodná také na zahušťování polévek a omáček, podobně jako jíška.
Příprava: 150 g kaše zalijte 1l horkého mléka nebo vody, zamíchejte a nechte 2-3 minuty odstát. Již nevařte!
Pšeno sa získava z prosa odstránením šupky z obilky. Kaša je dobre stráviteľná, výživná a veľmi chutná. Pšenová kaša je vhodná na zahustenie polievok a omáčok, podobne ako zápražka.
Zloženie: Proso siate (pšeno). Môže obsahovať stopy zeleru. Objem výrobku sa môže u rôznych šarží aj výrazne líšiť, deklarovaná hmotnosť je však garantovaná. Tieto rozdiely sú spôsobené technológiou výroby.
Príprava: 150 g kaše zalejte 1 l horúceho mlieka alebo vody, zamiešajte a nechajte 2-3 minúty odstáť. Už nevarte!
Výživové údaje ve/v 100 g výrobku:
Energetická hodnota |
1405kJ/336kcal |
Tuky |
2,8g |
-z toho nasycené/nasýtené
mastné kyseliny |
- |
Sacharidy |
73,0g |
-z toho cukry |
- |
Vláknina |
3,0g |
Bílkoviny/Bielkoviny |
9,9g |
Sůl/Soľ |
- |
Skladujte v suchu, chraňte před přímým slunečním zářením./ Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Země původu/Krajina pôvodu:ČR
Diskuze
V této diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky